Over Fruitteeltbedrijf F. van Schip

De afzet van ons produkt gaat grotendeels via een afzetorganisatie (the Greenery) en een gedeelte loopt via onze eigen huisverkoop. Alles wordt geteeld volgens de strenge Global certificatie eisen.

In 2013 Is de winkel volledig vernieuwd. De openingstijden zijn donderdag, vrijdag en zaterdags. Het assortiment bestaat uit eigen produkten appel en peer

global_gap.jpg

Pure fruitsappen waarin onze eigen appelen en peren in zijn verwerkt. Dit zonder toevoeging van e-nummers.

Streekprodukten waaronder Jam en Honing welke ambachtelijk zijn gemaakt.

Aardappelen, scharreleieren, seizoengebonden groenten en nog diverse andere artikelen.

In de zomer van2016 hebben we ruim 2 ha aangrenzende grond erbij gekocht waardoor ons bedrijfsoppervlakte nu bestaat uit een oppervlakte van 16/17 ha, waarvan 10 ha appelen en 6 ha peren.

De grond waar we op telen is zeer geschikt voor de teelt van appelen en peren. De vruchtbare kleigrond (lichte) heeft een afslibbaarheid van 25-40%

We telen verschillende soorten appelen , als hoofdras de Elstar gevolgd door de Junami, daarnaast de Jonagold, Goudreinette en als zomerras de Delcorf .

Als hoofdras van de peren is de Conference, gevolgd door de Doyenné du Comice, de stoofpeer Gieser Wildeman en als zomerpeer de Triomphe du Vienne.

Sinds een aantal jaren organiseren we, tijdens de pluk, excursies voor de plaatselijke lagere/peuterschool. Ze worden dan opgehaald met de pluktrein, maken een rondje door de boomgaard, mogen zelf een appeltje plukken en dan genieten van een glaasje pure appelsap uit eigen boomgaard.

Ook doen we sinds een paar jaar mee met het organiseren van een appelplukdag.

Groetjes Ferdinand, Lidy, Chancely en Angeline van Schip

Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over onze telerij, onze rassen of artikelen of aanbiedingen in onze winkel?

Neem contact op

Contactgegevens

's-Gravenwaard 1
6916KB Tolkamer
T 0650538218
E vanschipsmeenk@hetnet.nl
KvK 09211546

Fruitteeltbedrijf F. van Schip

Al ons fruit wordt geteeld volgens de strenge Global GAP certificatie eisen.

global_gap.jpg

Volg ons